Överför VHS till USB och DVD. Konvertera Video VHS till DVD eller USB. Kopiera VHS hos Familjefilm

VHS till USB & DVD

Har du dina minnen och värdefulla händelser på VHS-band? Låt oss överföra och konvertera dina VHS till USB eller DVD. Innehållet på en videokassett försämras med åren, även när VHS-banden ligger i kartongen i källaren. Dina filmer är lagrade magnetiskt på videokassetterna och magnetismen avtar med åren.

Att kopiera VHS till USB och DVD är vår absolut vanligaste tjänst. VHS kassetter var det vanligaste formatet att lagra film under lång tid. VHS är det format du tidigare hyrde film på i videobutiken. Bröllop, resor och äventyr - vi överför dina VHS-videofilmer till tex DVD-skivor.

Glöm inte beställa extra kopior (det gör du på orderblanketten i svarskartongen) och dela ut dina filmer inom familjen. De glädjer säkert andra lika mycket som dig.

  • Pris 169.- per videokassett (oavsett längd).
  • Kvalitén blir samma som videobandet.
  • En DVD-kopia ingår - beställ gärna fler. 
  • Vi överför även till VHS till USB-minne och hårddisk
  • Du får lägga i så många olika typer av VHS-videoband du vill.
  • Svarskartongen innehåller orderblankett med alla valmöjligheter.
  • Vi skickar normalt svarskartongen samma dag som du beställer.

Beställ gratis svarskartong.

Beställ svarskartong för dina filmer. Vi sänder ut en adresserad kartong och orderblankett till dig som du enkelt använder för att säkrare sända in dina filmer. 

VHS (Video Home System) var en populär teknik för att spela upp videoband som användes på 1980- och 1990-talet. VHS-videoband var en typ av magnetband som kunde spelas upp på en videospelare som var utrustad med en VHS-kassettlåda. VHS-videoband var vanligt förekommande för att spela upp filmer och TV-program på hemmaplan.

Med tiden har VHS-tekniken ersatts av mer avancerade tekniker såsom DVD och streamingtjänster, och det är idag svårt att hitta videospelare och TV-apparater som stödjer VHS-videoband.
Även om VHS-videoband fortfarande kan vara att få tag på, är de inte lika vanliga som de en gång var och det kan vara svårt att hitta filmer och TV-program som finns tillgängliga på VHS-videoband.

Ett VHS-videoband är en typ av magnetband som kan spelas upp på en VHS-videospelare. Bandet är ungefär 20 centimeter bredt och kan spelas upp i olika hastigheter, beroende på hur lång tid det tar att spela upp en film eller ett TV-program.
På insidan av en VHS-kassett finns det två spolar med magnetband som rullas upp och ut när bandet spelas upp. Bandet rör sig genom kassetten och förbi en liten huvudenhet som består av läs- och skrivhuvuden. Läs- och skrivhuvuden är små, magnetiska huvuden som används för att läsa av och spela upp informationen på bandet.
När du trycker på "Play" på videospelaren startar bandet att röra sig genom kassetten och förbi läs- och skrivhuvuden. Informationen på bandet, till exempel ljud och bild, överförs till videospelaren och visas på skärmen. När du trycker på "Stop" eller "Eject" stannar bandet och rullas upp på spolarna igen.

VHS (Video Home System) lanserades av företaget JVC (Japan Victor Company) år 1976. VHS-tekniken blev snabbt populär och blev den vanligaste tekniken för att spela upp videoband på hemmaplan

Läs mer..